Overstappen op LED-verlichting: drie vliegen in één klap

Human Centric Lightning
Human Centric Lighting by DMLUX
11 oktober 2021
Investeren in partners
4 november 2021
Show all

Overstappen op LED-verlichting: drie vliegen in één klap

Overstappen op LED verlichting

De extreme schaarste van gas zorgt wereldwijd voor een groot energietekort en torenhoge energieprijzen. Stap daarom net als veel andere bedrijven over op duurzame LED-verlichting van DMLUX. Daarmee bent u niet alleen minder kwetsbaar voor de zorgelijke ontwikkelingen op de energiemarkt, maar slaat u bovendien drie andere vliegen in één klap!

Vier voordelen van overstappen op LED-verlichting

Overstappen op LED-verlichting is niet alleen een relatief eenvoudige manier om te verduurzamen, maar vermindert ook uw afhankelijkheid van de energiemarkt. Juist nu het energietekort alarmerend is en de energiekosten hoog oplopen, kiezen veel bedrijven daarom voor een overstap op duurzame LED-verlichting. Dat brengt ook nog een aantal andere interessante voordelen met zich mee:

  • Uw organisatie bespaart significant op haar energiekosten
  • U levert een belangrijke bijdrage aan een duurzaam klimaat
  • Uw organisatie voldoet aan de actuele wetgeving

Significant lagere energiekosten

Overstappen op LED-verlichting levert u allereerst een aanzienlijk lagere energierekening op. Zeker nu energie schaars is en de energieprijzen explosief stijgen, plukt u als organisatie optimaal de vruchten als u overstapt op energiezuinig LED-licht. LED-verlichting gaat namelijk niet alleen 25 keer zo lang mee als een gloeilamp, maar verbruikt ook maar liefst 80% minder energie.

Belangrijk voor een duurzaam klimaat

Dit lagere energieverbruik levert u niet alleen een aanzienlijke besparing op uw energielasten op. Met LED-verlichting vermindert u bovendien de druk op de aarde, doordat u fors minder stroom vraagt. Zo snijdt het mes aan twee kanten en verlicht u met LED-verlichting van DMLUX de wereld, letterlijk én figuurlijk. En als u slimme bewegingssensoren toepast (waardoor het licht alleen brandt als het nodig is), wordt dit verschil zelfs nog groter.

Klaar voor strengere wetgeving

Daarmee zijn we er nog niet. Overstappen op LED-verlichting brengt namelijk nog een derde voordeel met zich mee. Dit voordeel heeft te maken met de aanstaande wetgeving. Vóór 2023 moeten alle gebouwen namelijk zijn voorzien van een energielabel C. Een overstap naar LED-verlichting blijkt daar in de praktijk al voor een belangrijk deel aan bij te dragen.

Kies ook voor LED-verlichting van DMLUX

Bent u benieuwd hoe u met LED-verlichting het verschil kunt maken? Neem voor een maatwerk berekening en al uw vragen contact op met onze specialisten. Bij DMLUX helpen we u graag om samen de wereld te verlichten