Verlichting in de zorg

Verlichting in de zorg is een vak apart. Goede verlichting heeft namelijk een belangrijke invloed op hoe we ons voelen en hoe we presteren. Om die reden is de juiste verlichting in zorginstellingen misschien wel belangrijker dan op welke andere plek dan ook. Daarom verlichten we bij DMLUX de zorg met de juiste verlichting. Letterlijk, maar daardoor ook figuurlijk! Samen zorgen we voor een prettige omgeving, zowel voor personeel als voor patiënten.

Goede verlichting voor goede zorg

Dat goede verlichting in zorginstellingen zo belangrijk is, heeft meerdere redenen. Allereerst is er de invloed van verlichting op hoe we ons voelen. Goede verlichting maakt een groot verschil voor ons concentratie- en prestatievermogen. Zeker in zorginstellingen is het van wezenlijk belang dat zorgprofessionals hun werk goed en gefocust kunnen doen. De juiste verlichting helpt bovendien om de juiste diagnose te stellen en passende zorg voor te schrijven. Licht bepaalt immers wat we zien en hoe we dat zien!

Maximaal welzijn, optimaal herstel

Ook voor patiënten en cliënten is de juiste verlichting om meerdere redenen van groot belang. Zo zorgt het juiste licht er bijvoorbeeld voor dat zij zich comfortabel en op hun gemak voelen. Daarbij is ook de kleurtemperatuur een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij verlichting in de zorg. Als mensen ervaren we een koelere kleurtemperatuur namelijk als daglicht. Daar reageren we niet alleen beter op, maar herstellen we ook sneller door.

Voor iedere zorg de juiste verlichting

Bij DMLUX vindt u een breed assortiment energiezuinige LED-verlichtingsarmaturen voor allerlei zorginstellingen, zoals bijvoorbeeld:

  • Ziekenhuizen
  • Verzorgingstehuizen
  • Apotheken
  • Fysiotherapiepraktijken
  • Tandartsenpraktijken
  • … en nog veel meer

Bent u benieuwd welke verlichting voor uw zorginstelling het meest geschikt is? Onze specialisten en partners adviseren u graag met een maatwerk lichtplan. Bij DMLUX kunt u namelijk rekenen op maximale ondersteuning, die verder gaat waar anderen ophouden. Neem gerust contact met ons op. Wij en ons landelijk dekkende dealernetwerk staan voor u klaar.

Voor meer informatie:

+31 55 - 300 30 39

info@dmlux.nl

Of neem contact op via ons contactformulier.