Casambi Protocil
Het Casambi protocol
23 september 2021
Overstappen op LED verlichting
Overstappen op LED-verlichting: drie vliegen in één klap
21 oktober 2021
Show all

Human Centric Lighting by DMLUX

Human Centric Lightning

Human Centric Lighting is verlichting die onze biologische klok een handje helpt. Bij die biologische klok speelt licht namelijk een belangrijke rol. Licht bepaalt in grote lijnen ons leven: ons dag- en nachtritme, onze emoties, ons gedrag en onze prestaties. En, minstens zo belangrijk: onze mentale en fysieke gezondheid.

Waarom is Human Centric Lighting zo belangrijk?

In de ideale situatie genieten we op ieder moment van precies het juiste licht. Helaas is de realiteit een stuk weerbarstiger: we brengen veel tijd op school, kantoor en in andere binnenruimtes door. Als gevolg daarvan ontvangen we niet het juiste licht voor een gezond dag- en nachtritme en een goede gemoedstoestand. De komst van Human Centric Lighting betekent daarin een doorbraak.

Hoe werkt dat precies?

Het gebrek aan het juiste licht wordt door Human Centric Lighting als het ware kunstmatig gecompenseerd. Met deze dynamische verlichtingstechniek kunnen we het licht in binnenruimtes op een nauwkeurige manier finetunen. Daarbij kunt u denken aan aspecten als de intensiteit en de kleur, maar ook de richting en de tijdsduur. Door de verlichting precies goed af te stellen, heeft het licht een positieve uitwerking op onze gezondheid, onze gesteldheid en ons ritme.

Voor welke binnenruimtes is Human Centric Lighting geschikt?

Human Centric Lighting wordt al op diverse plekken toegepast. Het helpt ons bijvoorbeeld om minder stress te ervaren en beter gefocust te zijn, zodat we ons werk beter kunnen doen. Bekende plaatsen waar deze dynamische verlichting wordt gebruikt, zijn bijvoorbeeld:

  • Onderwijsinstellingen
  • Werkplekken en kantoren
  • Zorginstellingen
  • Industriële omgevingen

Benieuwd wat Human Centric Lighting voor u kan betekenen?

Bent u benieuwd hoe u met behulp van Human Centric Lighting een fijnere en gezondere (werk)plek creëert? Neem voor meer informatie en al uw vragen over deze innovatieve verlichtingsmethode gerust contact met ons op. We nemen graag de tijd om u hierover op maat te informeren en te adviseren.