Schoolverlichting

Schoolverlichting is er in allerlei soorten en maten. Maar met welke verlichting creëert u de meest optimale leeromgeving? De specialisten van DMLUX helpen u hier graag bij. Wist u namelijk dat de juiste verlichting een grote invloed heeft op de leerprestaties van uw leerlingen? Ook voor het welzijn van uw leerkrachten is het belangrijk om de juiste verlichting zorgvuldig te kiezen. Zo creëert u een omgeving waarin zowel leerkrachten als leerlingen het beste uit zichzelf halen.

De juiste schoolverlichting voor de beste prestaties

Wist u dat licht één van de meest bepalende factoren is voor de werkomgeving? Licht bepaalt namelijk niet alleen hoe we ons voelen, maar ook hoe we ons kunnen concentreren en hoe we presteren. Daardoor kunt u met de juiste kantoorverlichting zowel de sfeer als de effectiviteit op de werkvloer sterk optimaliseren. Meer hierover leest u onder andere in onze blog over Human Centric Lighting. Kies daarom zorgvuldig de juiste verlichting. Kunt u hier wel wat hulp bij gebruiken? De specialisten van DMLUX nemen graag de tijd om u hierin op maat te adviseren.

Bespaar flink met energiezuinige kantoorverlichting

Naast een groot effect op de werksfeer en de prestaties heeft de juiste verlichting ook veel invloed op uw energierekening. Met energiezuinige LED-verlichting kunt u namelijk enorm besparen op uw energielasten. Met een groot deel van ons assortiment kantoorverlichting heeft u bovendien recht op EIA (Energie-investeringsaftrek). Denkt u wellicht dat energiezuinige verlichting een nadelig effect heeft op de werksfeer en de productiviteit? Integendeel: door hierin slimme keuzes te maken, kunnen ze elkaar juist versterken!

Voor iedere werkplek de juiste kantoorverlichting

Als educatieve instelling wilt u graag het beste voor uw leerlingen. Bij de inrichting van uw schoolgebouw zijn er diverse manieren om daar rekening mee te houden. Denkt u bijvoorbeeld aan zaken als: - Aangenaam thermisch comfort - De juiste akoestiek - Een gezonde luchtkwaliteit - Geschikte schoolverlichting · Diverse downlighters

Visueel comfort in de klas

Over dat laatste aspect - geschikte verlichting - hebben we het graag even met u. Onderzoek wijst namelijk uit dat zowel leerlingen als leerkrachten baat hebben bij goede verlichting. Leerkrachten hechten veel waarde aan visueel comfort in de klas en leerlingen willen het bord graag goed kunnen aflezen. Wetenschappelijke studies hebben zelfs een rechtstreeks positief effect aangetoond van visueel comfort op het leerproces.

Waarom is het leerproces zo gebaat bij goede schoolverlichting?

Verlichting heeft een belangrijk effect op onze gezondheid. Onze algemene gezondheid en ons welzijn zijn gebaat bij goede verlichting. Maar ook als we specifieker inzoomen op aspecten als concentratievermogen en vitaliteit, zien we dat verlichting invloed op ons heeft. Zeker op scholen kan de juiste verlichting een groot verschil maken. De juiste schoolverlichting zorgt namelijk dat leerkrachten en leerlingen zich goed voelen, maar ook dat leerlingen beter presteren. Ze kunnen zich immers beter concentreren én leerkrachten kunnen de materie beter overdragen als ze in een prettige omgeving werken. Het mes snijdt dus aan twee kanten.

Schoolverlichting als aanvulling op daglicht

Binnen lichtconcepten voor schoolgebouwen is daglicht een primaire bron van licht. Daglicht stimuleert zowel het algemene welzijn als het concentratievermogen van leerkrachten en leerlingen. In een school is er echter niet onbeperkt ruimte voor daglicht. Daarom is het belangrijk om daglicht aan te vullen met kunstlicht. Moderne LED-verlichting van DMLUX is daarvoor zeer geschikt. Dankzij een ingenieus regelsysteem kunnen we met onze schoolverlichting het daglicht zeer nauwkeurig benaderen. Bijkomend voordeel is dat onze LED-verlichting bovendien bijzonder energiezuinig is. Zo neemt u als school dus meteen uw verantwoordelijkheid als het om duurzaamheid gaat.

Neem contact op voor meer informatie

Gaat uw school aan de slag met nieuwe verlichting en bent u benieuwd wat daarin de beste keuzes zijn? De specialisten van DMLUX en onze dealers denken graag met u mee! Neem daarom gerust vrijblijvend contact met ons op voor deskundig en maatwerk advies over de juiste schoolverlichting.

Voor meer informatie:

+31 55 - 300 30 39

info@dmlux.nl

Of neem contact op via ons contactformulier.